duminică, 19 noiembrie 2017

Alegerile au consecinte!
Sunt cine sunt astazi datorita alegerilor pe care le-am facut ieri.
Eleanor Roosevelt

Cu totii facem zilnic o serie de alegeri si apoi va trebui sa platim pretul pentru aceste alegeri, fie acum, fie undeva in viitor.
Stilul de viata dorit, relatia mult visata, familia reusita, cariera de succes, liberatatea financiara, sanatatea -toate au un pret.Pretul nu e in bani, ci in renuntari- ca sa obtii un lucru trebuie sa renunti la multe altele.

Alegerile pe care le facem azi au consecinte si motivul pentru care majoritatea oamenilor nu vad aceste consecinte este ca majoritatea deciziilor si alegerilor nu ne afecteaza pozitiv sau negativ chiar acum.Dar, in timp, ele incep sa se arate si incepem sa vedem importanta unor decizii din trecut care, la acel moment, pareau insignifiante.

Alegerile pe care le facem azi in legatura cu banii nostri, cu modul in care tratam oamenii, cu felul in care ne afisam in media sociala,cu  modul in care lucram muncim, cu felul in care ne tratam corpul- toate au consecinte si nimeni nu va scapa de rezultatul deciziilor din trecut.
Poti sa platesti astazi pretul luand decizii bune acum sau vei plati pretul undeva, pe drum, probabil intr-un moment si loc foarte inconvenabil al vietii tale.Adeseori luam decizii gresite, sperand ca vom scapa cumva de urmarile lor.Vrem ca cineva sa ne scape de consecintele neplacute ale  alegerilor noastre, dar...nimeni nu ne poate ajuta..

Trebuie sa invatam sa facem sacrificii si sa ne asumam responsabilitatea  deciziilor zilnice pentru a fi capabili sa ajungem acolo unde ne dorim.Pentru asta e nevoie sa stim exact cine suntem si ce ne dorim de la viata noastra.

Cu totii facem greseli si o dam in bara.Nu intotdeauna facem cele mai bune alegeri zilnice, dar ceea ce putem  face este sa fim putin mai constienti referitor la deciziile noastre si sa ne intrebam daca sunt in armonie cu ceea ce ne dorim cu adevarat.Putem da vina pe altii pentru rezultatele alegerilor noastre sau ne putem asuma responsabilitatea..si vom incepe o noua viata.Putem alege ce vrem sa fim :invingator sau victima!

Nimeni nu va plati pretul pentru alegerile tale, esti pe cont propriu!De fapt, la un anume nivel vei fi intotdeauna singur. Deciziile tale vor avea impact mai intai asupra ta si asupra modului in care vezi lumea, mai mult decat asupra celor din jurul ta.
Fi atent la alegerile tale!ZILNIC.

3 comentarii:

  1. Ca o fire curioasa ce sunt, am ajuns aici din Instagram-ul tau. Si imi pare bine ca am facut-o, pentru ca vad ca avem unele subiecte de interes comune (alimentatie, gandirea pozitive si poate si altele).
    Despre alegerile pe care le facem zilnic am fost si eu preocupata in ultima vreme. Imi place cum ai spus, referitor la faptul ca pretul consta de fapt in renuntari (asta merita sa mearga direct in caietul cu notite/citate). Pentru ca in momentul in care devenim mai constienti de potentialul nostru, alegem lucrurile care consideram ca ne vor duce mai aproape de ceea ce ne dorim. Si cu siguranta uneori vom fi nevoiti sa le lasam la o parte acele ganduri sau obiceiuri care ar putea sa ne duca intr-o alta directie. Cu siguranta un lucru foarte important este sa iti dai seama de cine esti si de ceea ce iti doresti cu adevarat, iar apoi sa gasesti motivatia necesara pentru a-ti indeplini dorintele.

    Iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit pe PROVOCARI POZITIVE!Daca ti-a placut articolul meu, lasa un comentariu sau da share!Iti multumesc pentru timpul petrecut aici si iti doresc o zi frumoasa!