sâmbătă, 24 martie 2018

Schimbarea
Zilele trecute am dat peste un citat pe care l-am retinut, cred ca a venit la mine la timpul potrivit

,,Cheia pentru a primi calauzire este de a fi deschis si receptiv si de a astepta un raspuns sau un semn.
Da atentie semnelor si sincronicitatilor si fii constient de tot ceea ce se petrece in jurul tau.
Traieste in momentul prezent si fii atent.
Ai incredere ca esti in locul potrivit la timpul potrivit.,,

In ultimele luni am ,,mers cu valul,, , grabita de evenimente si nu mi-am acordat timp pentru a ma linisti si a fi constienta de ceea ce e in jurul meu.Am nevoie sa incetinesc putin ritmul.
Si cum nimic nu e intamplator, ieri am vazut filmul ,,Schimbarea,, in care apare dr. Wayne Dayer si m-am regasit acolo foarte mult. Intradevar, vine un moment in care pur si simplu te trezesti si iti dai seama ca viata ta nu mai poate fi ca inainte.Momentul meu de schimbare a fost cand am inceput acest blog - blogul a fost o consecinta a ceea ce am simtit atunci, iar anul care a urmat a fost plin de evenimente care m-au ajutat sa ma cunosc mai bine, sa fiu mai constienta de mine si de valoarea mea, si sa ma iubesc mai mult.
Dr. Wayne spune ca, inainte de schimbare, femeile pun accent pe familie, pe obtinerea independentei, pe cariera si pe conformism.Si chiar asa a fost pentru mine, mi-am dedicat tineretea intemeierii unei familii si realizarii profesionale, atat cat a fost posibil, avand in vedere ca familia a fost pe primul loc.Si conformismul a fost important, m-am incadrat in niste linii trasate de altii, m-am limitat cu diverse idei, mi-a fost frica sa fiu eu, pur si simplu si sa-mi asum niste lucruri.
Dupa schimbare, Dr. Wayne spune ca femeile pun accent pe propria dezvoltare personala, pe respectul fata de sine si pe valoarea proprie, pe spiritualitate, pe fericirea proprie si pe iertare.Si da, asa a fost, am inceput sa ma gandesc mai mult la mine ca persoana, la cine sunt eu si ce pot face pentru mine, nu doar pentru ceilalti.Am inceput sa ma gandesc mai mult la ceea ce imi doresc cu adevarat, la ceea ce vreau, la ceea ce cred, si sa actionez in consecinta.Interesant este ca, odata ce relatia mea cu mine s-a schimbat, relatiile mele cu ceilalti au devenit mai bune.
Am retinut mai multe lucruri din documentar, de exemplu ideea ca atragi in viata ta ceea ce esti, nu ceea ce vrei , dar nu va mai spun si altele, va las sa il vedeti si sa luati din el ceea ce rezoneaza cu voi si cu sufletul vostru.


 

4 comentarii:

  1. ai incredere ca esti in locul potrivit la timpul potrivit, imi place...imi place tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum suna: atragi ceea ce esti, nu ceea ce vrei!

    RăspundețiȘtergere

Bine ai venit pe PROVOCARI POZITIVE!Daca ti-a placut articolul meu, lasa un comentariu sau da share!Iti multumesc pentru timpul petrecut aici si iti doresc o zi frumoasa!